Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 18:54 - Що е то ДЕМОКРАЦИЯ.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 5960 Коментари: 12 Гласове:
10

Последна промяна: 05.12.2017 20:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

КРАТКО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА 
от Едмон Дантес

Основната характеристика на демокрацията, колкото и шокиращо да звучи е ЛИЦЕМЕРИЕТО.
...
Самата дума ДЕМОКРАЦИЯ би трабвало да означава народовластие (от гръцки), но това реално никога не се случвало.
В най-демократичният град Атина през 4 век п.н.е. едва 5000 жители на 250 хилядния мегаполис са имали граждански права и са решавали "демократично" съдбините на всички останали, при това доста лежерно чрез хвърляне на жребий. С голямо неудобство трябва да отбележа, че в Атинската демокрация жените са смятани за животни, наравно с робите.
...
Римската демокрация не е била по стока от Атинската. И там от демокрацията са се ползвали ограничен кръг хора и тая привилегия се е предавала по наследство. Основният принос на римляните към "развитието" на демокрацията е масовото фалшифициране на изборните разултати, корупцията и шуробаджинащината.
...
През Средновековието понятието "демокрация" е твърде условно в съжителство със Светата инквизицията по обясними причини, а с откриването на Новите земи добива още по-робовладелски черти дори от древността. Да не забравяме, че демокрация е имало винаги и само в робовладелски държави. Разбира се, за цели 1000 години мракобесие са се правили хилави опити за нещо като демокрация, но те не са стигали по-далеч от леко ограничавене правата на монарсите и тук-там възникването на парламенти. Авторът, прехвърлил томове литература по въпроса не може да даде по-ярки примери за средновековна демокрация от Льонгтинга на Фариорските острови, Хетманщината в Запорожието, конституционната държава Мали и естествено Английската демокрация. Но, не се радвайте много, защото Англия е най-робовладелската държава чак до 19 век, а в избора на парламен до 1870 година са участвали по-малко от 3% от населението (естествено никакви жени). Голям грях за автора ще бъде да не спомене белгийския крал Леополд, демократът на демократите, демократизирал цяло Конго (любознателните да прочетат непременно).
...
В по-късни години, които можем условно да наречем "Възраждане и съвремие" се появява за кратко в 1755 година Корсиканската република, която приема своя конституция и дори ДАВА ИЗБОРНИ ПРАВА НА КОРСИКАНКИТЕ, чудо нечувано чак до двайсети век в никоя друга държава по света. Френската революция освен гръмки лозунги не постига нищо в областта на демокрацията освен нечувани кланета. "Великата демокрация САЩ" след гражданската война през 1876 година, приема "справедлива демократична конституция" според която избирателни права добиват само възрастните бели робовладелци и толкова. Жените и робите както в древна Гърция не се броят за хора. И т.н.т.
...
20 век.
До края на ПСВ през 1920 година за демокрация и дума не може да става, но след това тъкмо да се роди и идва Голямата депресия. Тя довежда до повсеместни диктатури и авторитарни режими, фашизъм, нацизъм и до нова световна война. След края и, някои западни страни се кръщават "демократични" за да се опълчат на възникналия Социалистически блок. Следва Студена война и безкрайни Горещи войни на САЩ по целия свят за налагане на тяхното господство и начин на живот. Трябва да отбележим, че дори през двайсети век, жените не са имали много полза от демокрацията. Повечето са получили право да гласуват чак след 60-та година, а швейцарките чак след 1976 .
...
Истинска чума за света е т.н. Либерална демокрация, която проповядва пълно дезангажиране на държавата от социални ангажименти, тотални пазарни принципи и безогледно налагане волята на международните корпорации. Тя довежда света до перманентни ужасяващи кризи, а хората до отчаяние и безизходица. Демокрацията отново запазва своя характер на съсловна привилегия, ползваща малка група хора. Въоръжена с огромна пропагандна машита тя умело манипулира и лумпенизира масите, нещо което отлично се наблюдава и у нас. 
...
Толкова за ДЕМОКРАЦИЯТА, родена в ЛИЦЕМЕРИЕ и СЪХРАНЕНА с ДЕМАГОГИЯ. Демократ, това звучи срамно, замислете се!

Едмон Дантес, 05.12.2017




Гласувай:
15



1. kvg55 - kuschel,
05.12.2017 19:25
Съдържателно четиво. Постарал си се. Демокрация е подходяща дума, която само комунизмът може да изпълни със съдържание. Буржоазната "демокрация" е лицемерие.
цитирай
2. kuschel - Демократите, чрез овладяване на ...
05.12.2017 19:41
Демократите, чрез овладяване на средствата за информация се опитват да заместят истинските социални придобивка на социализма с измислени евроатлантически ценности и религиозно замъгление. По-простите хорица стават жертви на тая измама и дори вярват във фалшивата демокрация, вървейки срещу собствените си интереси.
Много жалко, но осъзнаването бавно ще дойде.
цитирай
3. kuschel - https://setlans.wordpress.com/2016/10/25/leopold-ii-ubietsat-na-10-miliona-dushi-za-kogoto-dori-ne-ste-chuvali/
05.12.2017 19:53

Демократ като демократ.
"Той решава да се представи за филантроп, целящ да цивилизова Африка, да освободи робите и да превърне Конго в зона за свободна търговия. С този план той успява да спечели на своя страна Америка и Бисмарк. " ИМА СИ ХАС?!

https://setlans.wordpress/…/leopold-ii-ubietsat-na-10…/.

Леополд II – убиецът на 10 милиона души, за когото дори не сте чували
Погледнете лицето на снимката. Знаете ли, кой е…
setlans.wordpress
цитирай
4. pando - POZDRAVLENIA
05.12.2017 20:00
CAMARADE! 100% ISTINA.
цитирай
5. kuschel - Мерси, Пандо! Загубих доста време ...
05.12.2017 20:13
Мерси, Пандо! Загубих доста време да оформя един кратък, съдържателен и достъпен материал в традициите на честната журналистика.
цитирай
6. nedovolen - Демокрацията произхожда от демон и ...
06.12.2017 12:36
Демокрацията произхожда от демон и крада.
цитирай
7. kuschel - Това е едно добро предположение за ...
06.12.2017 14:59
Това е едно добро предположение за произход.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Демокрация, в съвременен формат е ...
06.12.2017 17:53
Демокрация, в съвременен формат е например да си избран за депутат, още преди народът да гласува за тебе? Защото не е демократично, той да ти ограничава правата в тази ти професия! Някои вече имат стаж или го доближават, за пенсия! Ами ,ако заради някои тъпанари не ги изберат, не могат да се пенсионират!
Също така ,безнаказано да крадеш и никакъв съд да не те лови! Защото той ограничава демократичните ти права, спъвайки дейността ти!
Има се предвид депутатската дейност!

Хубава вечер
цитирай
9. kuschel - Демокрацията е изобретение на о...
06.12.2017 19:00
Демокрацията е изобретение на олигархията, шепа хора които управляват от как свят светува. И преди и сега тя обслужва малък кръг хора , като облъчва масите със сладки илюзии. Умните хора, неподатливи на внушения отдавна го разбараха. Естествено, това е непосилно за плитки мозъци като шарлито и ему подобни лумпени.
цитирай
10. dartanjan - И при демократите осбенно либер...
07.12.2017 10:27
И при демократите осбенно либералните и при социалистите (комунисти) главните от които са масони няма концепция за свобода и равенство. Тези права са само декларативни докато се осъществява дикатутра - при социализма и фашизма открита, а при демокрацията прикрита.

И демокрацията и социализма, като и фашизма са фалшиви алтернативи в които хората се във;ичат да вярват и вкарват в конфронтацияс според принципите на хегеловта диалектика, за да не виждат истинската алатернатива Божието вечно царство на правдата и истината в което нищо нечисто няма да влезе. А този свят с неговите фалшиви алтернативи загива за което християните са призвани да говорим. В настоящеия момент трябва да се прогласяват трите ангелски вести.

Откровение 18

"6 И видях друг ангел че летеше посред небето, който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята и на всеки народ и племе, език и люде.
7 И каза със силен глас: Бойте се от Бога, и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори.
8 И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудствуване.
9 И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.
12 Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса."
цитирай
11. pando - "По плодовете им ще ги познаете"
07.12.2017 19:26
Последните "плодове" на демокрацията са Ирак,Либия и Сирия. Да не говорим за икономически разрушената източна Европа .
цитирай
12. kuschel - Демокрацията е маша на олигархията ...
07.12.2017 19:48
Демокрацията е маша на олигархията и ВПК на САЩ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2377128
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031